Ring +45 70 220 456 Få et tilbud

Bæredygtighed og socialt ansvar

I Super1Rent tager vi ansvar. For os giver det mening at agere med omtanke for naturen og vores medmennesker i den måde, vi driver forretning. Det gælder ude på opgaver og på egen matrikel. Derfor er en fjerdedel af vores ansatte mennesker med en hård baggrund, som vi hjælper til at få en stabil hverdag. Og derfor lægger vi os på den grønne front i selen for at vælge de mest bæredygtige metoder og produkter – når vi køber ind, når vi udfører opgaver for vores kunder, og når vi skiller os af med affald og ting, vi ikke længere bruger.

Vi er langtfra perfekte, men vi forsøger hele tiden at blive klogere på bæredygtig adfærd og at ændre vaner, metoder og materialer i takt med, at vi finder frem til bedre alternativer.

Vi arbejder med FN’s Verdensmål

Super1Rent har både fokus på bæredygtighed i et og socialt og et miljøperspektiv. Vi har valgt at arbejde med FN’s Verdensmål og har særligt fokus på 3, 8 og 12.

MÅL 3: SUNDHED OG TRIVSEL

Vores medarbejdere oplæres og uddannes løbende i arbejdsmetoder, der understøtter sikkerhed og trivsel.  Vi anvender miljøgodkendte rengøringsmidler, hvilket er med til at mindske medarbejdernes daglige kontakt med kemikalier.

MÅL 8: ANSTÆNDIGE JOBS OG ØKONOMISK VÆKST

Vi skaber arbejdspladser til ufaglært arbejde, og vi hjælper mennesker på kanten godt på vej. Omtrent en fjerdedel af vores ansatte er mennesker med en hård baggrund.

Læs artikel om vores seneste tiltag for at skabe jobs til udsatte.

Som medlem af RenGaranti+ er vi forpligtet til at dokumentere og leve op til høje standarder for arbejdsmiljø og ansættelsesforhold. Alle er fx ansat under overenskomst.

MÅL 12: ANSVARLIGT FORBRUG OG PRODUKTION

Som led i at bidrage til en forsvarlig håndtering af kemikalier, prioriterer vi rensemetoder med mindst muligt kemikalieforbrug og anvender altid miljøgodkendte produkter.

Vi har procedurer, der sikrer unødigt forbrug af ressourcer. Blandt andet bruger vi doseringshætter på rengøringsprodukter og har fokus på at begrænse vores vandforbrug. Vores afdækningsplast er af genbrugsplast og bruges flere gange, lige som vi levetidsforlænger ressourcer ved at videregive eller sælge møbler og materiel, som vi ikke længere har brug for. Og så afsøger vi løbende konkrete muligheder for at få vores affald recirkuleret i nye produkter.

Læs artikel om vores plastikdunke, som blev til siddemøbler.

 Verdensmaal-logo-liggende-gennemsigtig-RGB

Det vil vi arbejde videre med

Et kommende projekt er at etablere fuld affaldssortering på de byggepladser, hvor vi leverer byggeservice. Det skal ske i stærke partnerskaber på tværs af værdikæden, herunder entreprenører og renovatører. Det taler ind i Verdensmål 17: Partnerskaber for handling.

Vi vil styrke kvinder af anden herkomsts mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet, blandt andet ved hjælp af kombineret jobtræning og danskundervisning i virksomheden. Det bidrager ind i Verdensmål 8.5 om beskæftigelse og anstændigt arbejde for alle kvinder og mænd.

Bæredygtige rensemetoder

Et naturligt sted for os at tage et grønt ansvar er de rensemetoder vi anvender.

Laserrenseren er vores nyeste investering. Det giver en supereffektiv afrensning uden brug af opløsningsmidler og andre kemikalier – hvilket er skånsomt for miljøet og medarbejderen. Laserrenseren kører naturligvis på grøn energi. Læs mere.

Tørisblæsning kan erstatte mange af de traditionelle rensningsmetoder og har de miljømæssige plusser, at den er fri for kemikaliebrug, samt at processen ikke efterlader nogen affaldsprodukter. Læs mere.

Højtryksrensning med koldt eller varmt vand giver os mulighed for at rense helt uden eller med minimal brug af kemikalier. Til eksempel er hedvandsrensning populært hos virksomheder, som synes, at tiden er løbet fra traditionelle kemikaliebaserede ukrudtsbekæmpelsesmidler. Læs mere om højtryksrensning og hedvandsrensning.

Solcellerobotten er vores ven på taget. Ved hjælp af robotten sparer vi 60 procent på vandforbruget i forhold til vores tidligere procedure med vand og børste. Jævnlig rensning af solceller har desuden positiv indflydelse på produktion af grøn strøm, da solcellerne producerer 20 procent mere energi, når de er rene. Læs mere.

Læs mere om vores tilgang til miljøvenlig rengøring.

 Specialrens
Super1Rent