Ring +45 70 220 456 Få et tilbud

Laserafrensning – effektiv rens med laserteknologi

Hos Super1Rent er vi eksperter i afrensning af overflader med laserteknologi. Laserrensning er ikke en ny teknologi, men den er ikke særlig udbredt i Danmark. Hos Super1Rent har vi valgt at specialisere os i brug af laserteknologi som en del af vores specialrens-services, fordi metoden har en række klare fordele ved rensning af visse overflader i forhold til højtryksspuling samt tørisblæsning, som vi også tilbyder.

Laserteknologien fungerer på den måde, at en højfrekvent laser pulserer en laserstråle på den overflade, der skal renses i bund. Belægningen på materialet, som kunne være rust, skidt, maling eller andet, udsættes for en kraftig opvarmning, hvorefter det forsvinder i form af en fordampning eller ved at det sublimerer og omdannes til en gasart. Det smarte i denne forbindelse er, at det er belægningslaget, der tager imod den voldsomme varmepåvirkning – ikke den underliggende overflade, fx metal. Det betyder med andre ord, at emnet ikke tager skade eller ændrer form – heller ikke selvom det fx handler om træ.

Overfladerensning med laser kan benyttes til forskellige materialer med et utal af applikationer, som gennemgås i de følgende punkter. Vi sætter desuden stor pris på, at laserrenseren er endnu et miljøvenligt redskab i vores værktøjskasse! Laserrenseren benytter ingen kemikalier eller skadelige forbrugsstoffer. Alt hvad vi skal bruge, er strøm og en erfaren og uddannet operatør.

Læs mere om, hvad vi kan rense med laser i nedenstående afsnit.

 • Laserrensning fjerner maling fra træoverflader

  Laserrenseren er meget effektiv mod afrensning af maling fra træværk. Er der eksempelvis tale om adskillige lag af maling på en træoverflade, så er lasererenseren et meget effektivt værktøj. Malingen fjernes uden besvær, vel at mærke uden at træoverfladen tager skade. Se i filmen hvor effektiv laser er til at fjerne maling fra træ.

 • Laserrensning er effektiv til fjernelse af rust

  Når rusten først bider sig fast i metallet, så skal der normalt en form for slibemetode til at rense overfladen. Laserens er en effektiv metode til at fjerne rust, som uden problemer forsvinder fra metallets overflade – vel at mærke uden at selve metaloverfladen påvirkes eller tager skade. Med laseren kan vi fjerne rust fra stort set alle tænkelige metaloverflader: stålfælge, bildele, maskindele, motordele, bremser og meget andet. I filmen ses her hvor nemt rust kan fjernes fra en stålfælg.

 • Rensning af maskindele med laserteknologi

  I fremstillingsindustrien findes der et utal af maskiner og produktionsudstyr, som ved løbende brug bliver stærkt tilsmudsende. Der kan være tale om gearhjul, motordele, transportbånd og metaloverflader, som er tilsmudsede af fastbrændt olie, plastik, kemikalier og andet. Laserrensning er en effektiv metode til rensning af motor- og maskindele, da de bliver fuldkommen rengjorte i processen – uden at de tager skade, og uden at metallet ændrer sig.

 • Laserrens fjerner lak og maling fra metaloverflader

  Vi har stor erfaring med at fjerne maling og lak fra metaloverflader. Laserrensning er en meget præcis metode, og det er muligt at afrense maling lokalt. I filmen ses hvor nemt laser fjerner lakeringen fra en bilskærm.

Få et uforpligtende tilbud

Ønsker du et uforpligtende tilbud eller har du spørgsmål, så skal du være velkommen til at kontakte os her nedenfor eller på telefon 70 220 456.

Super1Rent