Ring +45 70 220 456 Få et tilbud

Bæredygtig rekruttering

Super1Rent tager løbende nye initiativer for at hjælpe mennesker på kanten i arbejde. For servicevirksomheden giver det mening på den menneskelige såvel som den økonomiske bundlinje.

Siden virksomhedens start har en anseelig del af Super1Rents medarbejdere været mennesker, som har oplevet bump i tilværelsen, der har gjort det svært at opretholde en almindelig arbejdshverdag og finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

Indsatsen betaler sig
For ejer af Super1Rent, Jesper Blak, ligger det helt naturligt at investere tid og ressourcer i at hjælpe de ’udsatte’ godt på vej, uanset om de er traumatiserede flygtninge eller danske borgere, der har haft en barsk opvækst.

”Det er meningsfuldt på flere niveauer: Personligt, for firmaet og for medarbejderen. Selvom vi skal bruge noget ekstra krudt på at følge medarbejderen lidt tættere, og der jo går tid på sagsbehandling og samarbejde med kommunen, så får vi så meget igen i form af en loyal og pligtopfyldende medarbejder. Når de mærker, de bliver behandlet ordentligt og vi kan tilbyde dem noget, de ikke kan få andre steder, er de meget motiverede for at gøre deres bedste,” fortæller Jesper Blak.

Muligheden for at blive ’ekspert i specialrens’ og komme ud på varierende specialopgaver hver dag tiltaler især de unge mænd. De oplever, at jobs inden for rengøring og service sagtens kan være attraktive.

Nye samarbejder i spil
Super1Rent samarbejder blandt andet med jobcentret i Favrskov Kommune og har senest taget imod en praktikant via initiativet Serviceholdet. Her har de fået en ung fyr, der med stort gå-på-mod går ind i store som små opgaver inden for specialrensning.

På tegnebrættet er desuden samarbejder med produktionsskoler, men også at kunne tilbyde jobforløb kombineret med danskundervisning på selve virksomheden.

”Det ser vi som en stærk mulighed for at bane vejen for nogle af de kvinder med indvandrerbaggrund, som endnu ikke har taget skridtet ud på arbejdsmarkedet,” siger Jesper Blak.

Svært at skaffe arbejdskraft
Servicebranchen har som bekendt haft svært ved at rekruttere arbejdskraft på bagkant af Covid-krisen. Derfor er Super1Rents tilgang til at finde dygtige kolleger ad alternative veje end de gængse jobopslag også en bevidst strategi.

”Vi har som mål at finde og fastholde de dygtigste medarbejdere. Kan vi gøre det på en måde, hvor vi samtidig tager et medmenneskeligt ansvar, føles det rigtig godt i maven.”

Læs også mere om vores arbejde med bæredygtighed her.

 Jesper-Blak
Super1Rent