Solcellerengøring

Snavs stopper sol og strøm

Undersøgelser viser, at en grundig vask af dine solceller en gang om året kan øge levetiden samt produktionen af strøm. For hver solstråle, du forspilder på grund af pollen, skidt og snavs, går du glip af energi.

Vi renser solcelleanlæg for både private og erhverv, og det er en investering, der hurtigt er tjent hjem.


Rengøring af solceller

Selvom mange producenter hævder det, så er solceller ikke selvrensende. Pollen, alger og forurening af luften lægger sig som en film på celleglasset, og dermed nedsættes effekten af anlægget. En solcellerengøring 1-2 gange årligt kan øge både levetiden og effektiviteten med op mod 20 %.

Vi medbringer gerne en stige, så du kan se og mærke det snavs, der hæmmer ydelsen på dit solcelleanlæg. Efter en rensning kan du tydeligt mærke forskellen.

En rensning af dine solceller er ikke en stor udgift, og selve rengøringen foregår således:

  • Vi renser fra jorden ved hjælp af teleskopstænger.
  • Vi bruger blødgjort vand med en hårdhed på 0.
  • Foråret er det bedste tidspunkt for en rengøring, men det kan betale sige uanset årstiden.

Du bør aldrig selv vaske solcellerne med sæbe, da det kan skade panelerne, og aftørring med klude og svampe kan desuden ridse overfladen og dermed nedsætte anlæggets effekt.

Vælger du at rense dem selv uden brug af rengøringsmidler, skal du være opmærksom på, at kalk fra vandet vil sætte sig fast på panelerne, og med tiden samle sig, så genen fra dette vil være ligeså stor, som generne fra pollen og skidt.


Fordele ved blødgjort vand

Blødt vand, eller det rene vand som det også kaldes, giver optimale forhold, når der rengøres med teleskopstænger fra jordhøjde. Kalk og andre kemikalier er fjernet fra vandet, og det betyder, at det ikke efterlader striber, skidt eller kalkaflejringer, og det er derfor ikke nødvendigt, at tørre efter.